declercq

Geachte Heer Swimberghe, bijgevoegde foto is een (wit-)marmeren buste (35 à 40 cm hoog) van Mevr. Irène Vermeulen, uit haar kindertijd, gemaakt door Dhr. E. Declercq; beide namen zijn achteraan op de buste in het marmer gegrift. Zou u mij wat meer informatie over de bewuste marmerbewerker kunnen geven (mijn zoektocht op google heeft niets opgeleverd). Mevrouw Vermeulen is geboren +/- 1935 en heeft altijd in het Antwerpse gewoond. Tevens ook, indien mogelijk, een schatting van de waarde. Alvast dank voor uw reactie. Brigit Mertens Diksmuidelaan 365 2600 Berchem – Antwerpen

Het terugvinden van de beeldhouwer wordt wellicht een spelt in een hooiberg, tenzij een lezer ons verder kan helpen. Ik wijs er trouwens op dat deze rubriek een communicatieforum mag zijn voor al wie vragen heeft ove rkunst en antiek, waarbij ook de lezers info mogen verstrekken!

E. Declerc zal vermoedelijk een beeldhouwer zijn geweest die geen echt oeuvre heeft uitgebouwd maar misschien werkte voor de bouw of de aanmaak van grafmonumenten. Wel meer verdienstelijke ambachtslui waren in deze sector actief. Ik vond wel een Edouard Declercq terug maar hij was eerder schilder dan beeldhouwer.

Deze buste is typisch voor de art deco stijl en past dus in de jaren ’30. Maar echt mooi is het stuk evenwel niet, waardoor de waarde gering is: 100 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content