De Zavel drie dagen lang openluchtparadijs voor vintagefans en antiquairs

© BAS

De BAS, dat is de ‘Brussels Art Square’, maar insiders hebben het gewoon over de ‘Sablon’ of de ‘Zavel’, die mooie wijk in de Brusselse binnenstad waar je de beste antiquairs, decorateurs en vintagedealers ontdekt en waar er dit weekend een schitterend interieurfeest plaatsgrijpt, de Open House 2016.

Inderdaad een interieurfeest, want wat alle dealers die er actief zijn hebben iets met het interieur. Sowieso is al wat ze aanbieden bestemd voor de opsmuk van het interieur of ter verrijking van een collectie.

De Brusselse Zavel is al sinds mensenheugenis de plek waar antiek wordt verkocht en waar er trouwens elk weekend, naast de kerk, een leuke antiekmarkt plaatsgrijpt. Op zich is dat al een aanrader, maar er is natuurlijk meer. In de straten rond het plein, zoals de Minimenstraat, de Ernest Allardstraat en de Watteeustraat, vind je het kruim van de Belgische kunst- en antiekhandel. Je kunt er zowel oudheden uit de tijd van Rubens kopen als moderne design of antieke juwelen.

In totaal openen volgend weekend meer dan veertig galeries de deuren en laten ons genieten van een aanbod dat de BRAFA waardig is. Veel deelnemers staan trouwens op gerenommeerde beurzen als de BRAFA en TEFAF. Het aanbod is ook buitengewoon ruim, met ook heel wat etnische kunst uit Afrika en archeologica. Kortom dit weekend wordt de Sablon tijdelijk een openluchtmuseum!

De Open House dagen gaan door op 23, 24 en 25 september, vanaf 11u. Voor extra info: www.brusselsartsquare.com

(Piet Swimberghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content