De tuin als verlengstuk van je huis

© Levis

In de tuin is het altijd vakantie. Heerlijk soezen in de zon, de geur van rozen en lavendel, kinderen die ravotten, een barbecue met de hele familie. Het mag dan ook een schitterende oase zijn. Vaak geeft de woonkamer of keuken uit op het terras en de tuin. Zo geniet je ook op regendagen van het uitzicht.

Kamers met sfeer

Het is fijn om in de tuin verschillende sfeerkamers te realiseren en telkens met een kleur te werken. Een prieeltje is niet alleen romantisch, maar ook ideaal om je even af te zonderen en te genieten. Verf het in kleuren die bij de omgeving passen, zoals groen of crèmewit. Geef ook het tafeltje dezelfde kleur. Een andere zone van de tuin is er voor de kinderen. Hier passen vrolijke kleurtjes. Zorg ervoor dat je hen vanop het terras goed kan zien. Nog een ander stukje van de tuin kan je laten verwilderen: ideaal voor vlinders, lieveheersbeestjes en allerlei insecten.

De tuin als verlengstuk van je huis
© Levis

Kleurgebruik

Verf ook het metselwerk, hout en accessoires, zo maak je van je tuin of terras een echt verlengstuk van je huis. Wat de decoratie betreft: hier kun je voluit experimenteren met gewaagdere kleuren. Waarom bijvoorbeeld de bloembakken geen laagje goudkleur geven? Heel origineel en glamoureus!

Een kleur die heel populair is voor buiten, is donkergrijs. Het laat de planten namelijk wonderwel uitkomen, vooral als je het combineert met zacht blauw of groen. Een meubelstuk in een felle kleur schept meteen een zomerse sfeer.

De tuin als verlengstuk van je huis
© Levis

Bestand tegen de weersomstandigheden

Aangezien we nogal vaak met regen te kampen hebben, is het heel belangrijk de buitenmuren te beschermen met verf van goeie kwaliteit. Levis Expert Gevel biedt 10 jaar bescherming tegen alle weercondities: zonlicht, UV, regen, wind en vocht. De speciale formule bevat waterafstotende ingrediënten en is daarom uiterst sterk en langhoudend, zelfs bij donkere kleuren.

Tip

Het schilderen van een gevel of van buitenschrijnwerk doe je best bij een temperatuur tussen 10 en 20 graden. Het mag ook niet regenen.