De terugkeer van de ambachten

Amerikaans designproducent Artecnica wil handenarbeid en ambachtstechnieken opnieuw invoeren in de designwereld.

Amerikaans designproducent Artecnica heeft de “ATA (Aid to Artisans) Innovation in Craft & visionary design award 2009” gekregen. award, die nog maar voor de tweede keer wordt uitgereikt, beloont een organisatie die zich inzet voor ambachtslui en handwerk over de hele wereld.

De internationale non-profitorganisatie Aid to Artisans lauwerde het kwaliteitsvolle design van Artecnica en is verheugd over de toenadering die het bedrijf zoekt met ambachtelijke gemeenschappen over de hele wereld.

Artecnica richtte zeven jaar geleden de mini-organisatie “Design with conscience” op, via dewelke ze handenarbeid en ambachtstechnieken probeert te herintroduceren in de designwereld. Producten uit de reeks “Design with conscience” worden uit ecologisch materiaal vervaardigd en op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

“Aid to Artisans” probeert wereldwijd de broodnodige economische kansen te voorzien in de ambachtssector. Op die manier wil de organisatie de schoonheid van handgemaakte stukken in leven te houden.

Ruth Vanden Berghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content