De nieuwe sofa’s van Maison Martin Margiela

© Maison Martin Margiela

Maison Martin Margiela transformeert oude meubelstukken tot een nieuw geheel.

Maison Martin Margiela, het modehuis dat werd gesticht door de Belgische ontwerper Margiela, pakte tijdens de Meubelbeurs in Milaan uit met twee nieuwe meubelontwerpen. De sofa’s ‘Groupe’ en ‘Emmanuelle’ maken deel uit van de nieuwe meubellijn voor het Italiaanse designbedrijf Cerruti Baleri.

Om de originele designstukken op een passende wijze aan het publiek voor te stellen, richtte het modehuis de tijdelijke conceptstore ‘The Maison in a room’ in Milaan in. Het gebruik van wit en zwart, de ‘Trompe l’oeil’-tekeningen en de fantasie-elementen zoals de nummers op de muur, net zoals in kleurboeken voor kinderen, maken dat de ruimte de typische Margiela-sfeer uitstraalt.

Gezichtsbedrog Ook de kenmerkende stijl van transformatie en herinterpretatie duiken op in de nieuwe canapés. Stoelen en zetels, die allemaal uit een verschillende stijl- en tijdsperiode dateren, werden bedekt met wit linnen en vormen samen de ‘Groupe’-canapé. Op dezelfde wijze vervaardigde het Margiela-ontwerpersteam de ‘Emmanuelle’. Door de witte bedekking lijkt het alsof de stoel met zijn iconische vorm slechts uit één stuk bestaat.

Het modehuis lanceerde vorig jaar voor het eerst een interieurlijn, eveneens in samenwerking met Cerruti Baleri.

Tiffany Philips

De conceptstore is nog tot 30 mei in Milaan te bezoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content