De nieuwe etalage van Leolux en Pode: verrassend kleurrijk en comfortabel

Design Center van Leolux/Pode © -

Na een grondige verbouwing opent het nieuwe Design Center van Leolux/Pode zijn deuren in Sint-Pieters-Leeuw, nabij Brussel. Je stapt er door kleurrijke interieurs vol zitcomfort. Voor het eerst wordt ook de volledige collectie van Pode, het hedendaagse broertje van Leolux, getoond: een verrassing.

In dit designcenter is Leolux al heel wat jaren actief, maar de exporuimte werd nu enorm uitgebreid en helemaal anders aangepakt, met een donkere fond waarop de talrijke zithoeken fonkelen in het licht. Dit center is de etalage van het bekende Nederlandse designmerk Leolux, specialist van hoogwaardige zitmeubelen. Het bedrijf laat niet alleen de Leolux klassiekers zien, maar ook de nieuwe, frisse en hippere designcollectie Pode, waarvan het lichte vintagesilhouet en het moderne kleuren- en materialenspel zorgt voor een hedendaagse toets.

Er werd ook aardig gewerkt aan de omgeving van die tientallen interieurs met hedendaags behang of contemporaine vloeren. Beide merken steunen op de knowhow van het huis, alles wordt ook in Nederland gemaakt. Het leder komt natuurlijk uit Italië, maar de afwerking is helemaal “Dutch”. Je voelt ook in de Pode-collectie een duidelijk designtoets. Trouwens de Eindhovense Designacademie ligt niet eens zover van de headquarters in Venlo, dat voel je wel. Als je door het center loopt merk je ook de stijlverschillen op tussen de designers Jet Dircks, Norbert Beck, Frans Schrofer en Thijs Smeets. En let ook even op de gebruikte stoffen, onder meer van De Ploeg en Kvadrat: gewoon mooi.

Beide lijnen, Leolux en Pode, worden helemaal op maat geproduceerd met alle mogelijke kleuren, stoffen en afwerkingswijzen. (PSW)

Het Leolux Design Center is open van maandag t/m zaterdag, van 10 tot 18u, Bergensesteenweg 423a te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, www.leolux.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content