De interieurkleur van het jaar is Ochre Gold

Okergoud © Levis

Ieder jaar zoekt het Global Aesthetic Center van AkzoNobel wereldwijd naar dé kleur die alomtegenwoordig zal zijn dat jaar. In 2015 werd Copper Blush uitgeroepen tot kleur van het jaar en in 2016 kiezen we massaal voor Ochre Gold.

Copper Blush maakt plaats voor het opvallende Ochre Gold als Levis Kleur van het Jaar 2016. Het werd al snel duidelijk tijdens het selectieproces dat goud de bovenhand nam. Okergoud werd daarom gekozen als trendkleur van het jaar: een goudachtig okergeel dat gegarandeerd de aandacht zal trekken in jouw interieur.

Het is een kleur die opvalt, maar toch op veel manieren gebruikt kan worden. Ze combineert ook gemakkelijk met natuurtinten. Het is warm, subtiel en bevat een vleugje mysterie.

Tijdperk

Volgens de experts staan we op het kruispunt van twee tijdperken: het belang van tradities aan de ene kant en de zin voor innovatie aan de andere. Dualiteit is dan ook het onderliggende thema voor de trends van 2016. Okergoud is hier het perfecte voorbeeld van. Het ‘gouden’ uur van donker en licht, maar ook het goud dat terugkomt in zowel historische schilderwerken als bij moderne artiesten.

Ochre Gold is vanaf 1 oktober 2015 verkrijgbaar in het hele Levis Mengmachine-assortiment.

Bekijk ook zeker onze Pinterestpagina over wonen voor meer inspiratie.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content