De avond van grafisch ontwerpster Stephanie Specht tijdens Born in Antwerp: live muziek & visuals

© -

Elke vrijdag geeft Born in Antwerp een andere Jonge Maker carte blanche om een avond in het Hoofdkwartier te organiseren. Op 20 mei mag grafisch designer Stephanie Specht een avond hosten. Zij nodigt Coco Haram en Oval Angle uit voor een avond vol muziek en visuals.

Born in Antwerp zet de Antwerpse innovatie en creativiteit in de kijker. In het Hoofdkwartier van het festival kan je zes maanden lang terecht voor lezingen, workshops en tentoonstellingen. Op vrijdagavonden is het telkens de beurt aan jonge makers, die een avond mogen invullen naar eigen believen.

De Antwerpse grafische ontwerpster Stephanie Specht is op 20 mei aan de beurt. Wij voelden haar aan de tand over ‘An Evening with S’.

De avond van grafisch ontwerpster Stephanie Specht tijdens Born in Antwerp: live muziek & visuals
© –

Hoe kwam je terecht bij Born in Antwerp

Stephanie: Het festival wordt georganiseerd door Stad Antwerpen en Antwerpen Kunstenstad. Ik zorgde als grafisch ontwerpster voor de huisstijl van Antwerpen Kunstenstad en hield contact met de mensen achter de vzw. Toen ze me vertelden over Born in Antwerp was ik onmiddellijk enthousiast. Ze gaven me de opdracht om een avond in te vullen met wat mij inspireert.

Wat mogen we verwachten?

StephanieAangezien ik veel inspiratie put uit muziek, heb ik gekozen voor een avond met twee optredens. Ik heb gezocht naar bands die een link hebben met mijn wereld als grafisch designer.

Geran Knol / Oval Angle
Geran Knol / Oval Angle© –

Geran Knol, die komt optreden met zijn band Oval Angle, is een illustrator uit Nederland, die al een tijdje in Antwerpen woont. Hij maakt muziek vanuit zijn illustraties, wat ik heel mooi vind. Hij zal ook tijdens ‘An Evening with S’ muziek combineren met zijn eigen beeld.

De tweede band is Coco Haram. Zij maken hun eigen video’s, die opgenomen worden in Antwerpen. Het zijn geen afgelikte filmpjes, maar expres ruwe beelden. De muziekvideo’s weerspiegelen heel goed hun muziek. Ook die gaan we te zien krijgen.

De muziek van beide bands vullen elkaar aan. Het zijn allebei experimentele elektronische bands. Oval Angle zou ik omschrijven als emotioneler en zachter terwijl Coco Haram iets dansbaarder is.

Coco Haram
Coco Haram© –

Welke andere Born in Antwerp evenementen staan op jouw agenda?

Stephanie: De tentoonstelling ‘Behind the Clothes’ van Bruno Pieters lijkt me heel erg de moeite. Van 4 juni tot 31 juli wil hij het Antwerps creatief modenetwerk ontrafelen, een fantastisch concept. Antwerpen mag dan al op de kaart staan op gebied van mode, Bruno Pieters gaat mode in Antwerpen echt op een ongeëvenaarde manier belichten tijdens deze expo.

Voorts staat het OFFF Festival aan het einde van Born in Antwerp ook genoteerd in mijn agenda. De 3D designer Rizon Parein is curator van dit designfestival. Er komen enkele grote namen uit de designwereld en het is dus een fantastische kans om al deze sprekers in levende lijve te kunnen aanschouwen. Sommige gasten hebben zelfs nog nooit gesproken op het OFFF Festival in Barcelona. Het festival gaat bovendien ’s nachts doorgaan, wat uniek is. Ook de locatie is echt de moeite, het zal doorgaan in een loods ter grote van een voetbalveld. Er gaan standjes zijn met eten, maar ook met designs en prints. Het wordt echt een designwalhalla.

Op dezelfde avond als ‘An Evening with S’ opent ook SNTLCS 75 MLTPLS, het toonmoment van de Kunst school Sint Lucas, die dit jaar 75 kaarsjes uitblaast. De twee evenementen sluiten elkaar mooi aan.

Ik ga zeker ook langs bij de avond die georganiseerd wordt door de Belgische vormgeefster Sara de Bondt. Ze heeft lang in Londen gewoond, maar woont nu terug in België. Sara heeft allerlei verschillende mensen uitgenodigd om te komen spreken over wat een kunstcatalogus moet zijn. Het gaat ongetwijfeld een super boeiende avond worden.

De markten van MARTA zijn ook heel leuk. Met die setting aan het water is het enkel nog hopen op goed weer!

Welke Antwerpse creatieven inspireren jou?

Stephanie: Wat Rizon Parein doet met zijn 3D ontwerpen vind ik heel inspirerend. Zijn kleurenpaletten trekken me altijd aan. Zijn 3D werk zou ik naar 2D kunnen vertalen. Het is heel leuk om met hem als curator te kunnen samenwerken aan het OFFF festival. Hij woont in Antwerpen, maar vertoeft ook vaak in het buitenland voor zijn job.

Sara De Bondt maakt volgens mij ook fantastisch werk. Wat veel Atwerpse creatieven die mij inspireren gemeen hebben, is dat ze een internationale mindset hebben. Dat heeft Sara De Bondt ook heel erg.

Louise Mertens heb ik trouwens ook beter leren kennen in het buitenland. Ze past zich heel goed aan in een andere stad. Ligt dat aan ons? Dat we méér zijn dan Belg? Is dat misschien waarom we ons gemakkelijk kunnen aanpassen in het buitenland? Ze is veel jonger dan ik, maar ik vind het heel knap wat ze al heeft bereikt.

Hans Spooren is de creatieve directeur van het webbureau Mr. Henry. Ze doen iets heel anders dan ik, het is een creatief bureau dat originele concepten ontwikkelt en bovendien zowel creatief als technisch is ingesteld. Dat is uniek denk ik.

Locatie Hoofdkwartier Born in Antwerp: Kattendijkdok-Oostkaai 21, Antwerpen

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content