De 15 beste planten voor een gezonde lucht in huis

© iStockphoto

Voor de luchtvervuiling buiten is de laatste jaren veel aandacht, maar voor de lucht in huis veel minder en dat terwijl we toch veel tijd binnenshuis doorbrengen. Een gezonde binnenlucht is vooral belangrijk voor mensen met een allergie voor schimmels, stof en haren van huisdieren, maar iedereen heeft er baat bij. Dat schrijft Weather.com.

In de jaren tachtig deed de Amerikaanse luchtvaartorganisatie NASA onderzoek naar planten die de lucht het meest zuiveren omdat ze toen dachten dat planten tijdens een lange ruimtereis zouden kunnen fungeren als productent van zuurstof. Nu is het onderzoek van NASA en de ranglijst van planten die ze destijds opstelden nog altijd toonaangevend wat betreft het verband tussen planten en de kwaliteit van de lucht in huis.

Deze vijftien planten nemen volgens die studie de grootste hoeveelheid benzeen, formaldehyde en trichlooretheen op, stoffen die in verband gebracht worden met verschillende ziekten zoals kanker en neurologische problemen. Er zitten wel planten bij zijn die giftig zijn voor huisdieren. Iets om rekening mee te houden wanneer je een poes, hond of ander huisdier hebt. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content