Dansen tussen de groenten

© Wouter De Raeve

Eén adres op de Brusselse Autoloze Zondag: de moestuintjes bij Brussel-Congres.

Als kers op de taart van het Mr and Ms Potager-project vormen de moestuintjes bij Brussel-Congres op de Autoloze Zondag het decor voor een dansimprovisatie.

Radijsjes, broccoli, sla en de omgeving van Brussel-Congres: voor P.A.R.T.S-leerling Pavle Heidler en zijn danscompagnon Katie Vickers vormen ze alvast een ideale inspiratiebron. Wie daardoor zelf zin krijgt om een dansje te placeren, kan dat op muziek van de Brusselse dj Madrugadao en enkele gast-dj’s.

Net als eind augustus worden er ook biologische groeten uit de tuin verkocht. Ook nu weer gaat de opbrengst integraal naar het project zelf. Want de bakken in de tuin van de sociale woonwijk Meiboom blijven sowieso staan. “De buurtbewoners zullen er voortaan op eigen houtje groenten kweken”, vertelt initiatiefnemer Wouter De Raeve.

Wie zondag in alle rust eventjes wil verpozen in de hoofdstad, kan daarvoor dus terecht bij station Brussel-Congres. Speciaal voor de gelegenheid opent de bar van Brussel-Congres, die recht uit de fifties lijkt te komen, opnieuw de deuren.

Elien Haentjens

Voor de praktische informatie kan u terecht op de blog van Mr and Ms Potager.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content