Collard and Collard piano London

Toen ik als kind zo’n 30 jaar geleden muziekschool volgde en piano als instrument begon te spelen, kochten mijn ouders een tweedehands vleugelpiano voor me. Ondertussen speel ik geen piano meer, maar de vleugel is wel gebleven. Hij staat bij ons in de living en ik vroeg me af wat de waarde eigenlijk is van dat instrument. De piano is van het merk Clollard&Collard – London. Ik ben er al eens onder gaan liggen om te kijken of er ook een serienummer op staat, maar dat vind ik niet direct terug (misschien zoek ik wel op de foute plaats). Kan u me helpen met de waardebepaling van de vleugel uit mijn kinderjaren? Alvast hartelijk dank, Tine Van Beurden

Collard & Collard in London.

Deze mooie vleugel komt uit een beroemd Londens piano atelier. De Collard & Collard Piano Company werd oorspronkelijk in 1767 gesticht door Longman & Broderip. Het bedrijf publiceerde zowel muziek en fabriceerde ook piano’s en orgels. Tal van virtuozen speelden op een instrument van Collard & Collard. Ook de beroemde Italiaanse pianist, muziekpedagoog, dirigent en componist Muzio Clementi (1752 – 1832) werkte samen met het huis Collard en Collard!

In de 19de eeuw werd het bedrijf voortgezet door onder meer Charles Lukey Collard. In 1929 werd het bedrijf verkocht aan de Chapell Piano Company, maar de naam Collard & Collard bleef tot in 1960 in gebruik.

Waarde.

Ik ben zelf geen pianospecialist maar vermoed dat deze vleugelpiano best wat waard is. Ik laat het oordeel over aan de kenners. Maar een bedrag van 20.000 euro zou best kunnen. Voor een eventuele verkoop zou u Londense handelaren kunnen contacteren. Op het net vind je heel wat info over de piano’s van Collard en Collard uit Londen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content