Cola in ecologisch verantwoord jasje

© Andrew Kim

Industrieel designer Andrew Kim ontwierp een natuurlijke verpakking voor het zwartje drankje.

Volgens de in Amerika wonende ontwerper Andrew Kim wordt maar vijftig procent van de traditionele petfles daadwerkelijk gerecycleerd. Zijn ecologische verpakking, vervaardigd uit afvalstoffen van suikerriet, moet de ronde fles doen vergeten en gebruikers aanzetten tot recycleren.

Het conceptdesign verkleint de voetafdruk van de miljoenen colaflessen die dagelijks gefabriceerd worden. De slanke dop van de rechthoekige fles draagt al bij tot een vermindering van het petafval. Daarnaast is de nieuwe jas van de suikerdrank veel makkelijker te transporteren. De open bodem maakt het mogelijk de flessen op te stapelen.

Curve

De nieuwe slanke vorm laat ook toe meer flessen naast elkaar te plaatsen tijdens het vervoer. Zo kunnen er zes ecologische flesjes staan op de ruimte van vier gewone. Voor het uitzicht van het nieuwe design, liet Kim zich inspireren door de petfles. De witte curve is een ode aan de contour van de Coca Cola-fles.

Dit ecologische project maakt deel uit van de studies Productdesign van de achttienjarige Kim. Eerder dit jaar ontwierp hij ook al een waterkan in een de vorm van een ruimtevaarttuig.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content