Clarice Cliff theepot

Hallo, Ik verzamel leuke theepotjes. De vond ik zo mooi. Het is van Clarice Cliff. Wat is de waarde ervan? Nogmaals dank

Clarice Cliff.

Wat een leuke vondst! Deze prachtige theepot is trouwens van een gerenommeerde naam, Clarice Cliff. Clarice Cliff (1899 – 1972) komt uit Tunstall in Stoke-on-Trent, de pottenbakkersstreek van Engeland en is ook een telg uit een oud pottenbakkersgeslacht.

Art deco.

Ze legde zich toe op de decoratie en was vooral actief tussen 1922 en 1969. Ze is heel belangrijk voor de art deco stijl in Engeland. Ze ontwikkelde tal van beroemde motieven, zoals het decor ‘Bizarre’, waarvan deze theepot een prachtig voorbeeld is. Bizarre werd geproduceerd tussen 1928 en 1936. Zo heb je meteen een datering voor dit stuk!

Net.

De kleurrijke en virtuoos gedecoreerde ceramiek van Clarice Cliff wordt ook druk verzameld. Op Ebay vind je al heel wat terug. Maar er zijn ook tal van fansites: zoals www.claricecliff.com en www.claricecliff.co.uk. Sommige stukken zijn helemaal niet duur en tik je voor een paar tientjes op de kop, maar deze theepot met een beroemd decor en een prachtige vorm is wel exceptioneel. Daarom schatten we de pot voorzichtig op 500 à 600 euro, maar de prijs loopt in Engeland wellicht nog wat op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content