Christie’s veilt Rock memorabilia

Onder meer de leren broek van Keith Richards en een gitaar van Jeff Beck worden per opbod verkocht.

Het veilinghuis Christies brengt 230 legendarische popmemorabilia onder de hamer. Onder meer de leren broek van Keith Richards en een gitaar van Jeff Beck worden per opbod verkocht.

Dans je de Jive, Twist of Boogiewoogie? Hangt je gitaar aan de muur van je slaapkamer en draai je graag lekkere Rock and Roll klassiekers? En zoek je daar wat aangepaste kleren bij? Surf dan snel naar de site van Christies voor een schitterende Rock veiling, morgen in London. Met de Eurostar ben je er meteen, of je kunt ook gewoon via de site meebieden. Maar blader eerst eens door de verleidelijke catalogus vol Popmemorabilia, in totaal 230 stuks! Er zitten souvenirs bij van ronkende namen en groepen, zoals Madonna, Michael Jackson, The Beatles en The Rolling Stones.

Voor wie stiekem droomt van een rockcarrière of zelfs een rockmuseum wordt deze veiling gewoon een topper. Er wordt zelfs een Fender Telecaster geveild waarop zowel Roy Buchanan als Jeff Beck solo’s gaven. Schaf je dan ook meteen een leren broek aan van Keith Richards; geschat op amper 1.200 à 1.700 GBP: een schijntje!

Ben je eerder van het bezadigde type en ben je al tevreden met wat wanddecoratie dan kan je net zo goed op wat oude posters bieden. Zo bevat de catalogus een aquarelontwerp van een Beatles concertposter uit 1962, bestemd voor een concert in de Cavern Club in Liverpool. Dit relikwie heeft wel een schattingsprijs van 12.000 à 18.000 GBP; een aardig zak vol duiten, maar zoiets komt gewoon bijna nooit op de markt en de kans dat dit stuk voor eeuwig in een museumcollectie verdwijnt is groot. Een leuke tekening van een beroemde schilder kost bovendien meer, een tableau van een hedendaagse Vlaamse kunstschilder met naam en faam is zelfs nog duurder. Het is bovendien niet zeker dat deze laatste zijn waarde behoudt, zo’n Beatles relikwie heeft al bewezen van wel.

Nu nog afwachten of de schattingsprijzen niet serieus worden overschreden.

Piet Swimberghe

De veiling gaat morgen, 12 juni, door in London. Meer info


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content