Christie’s hamert James Bond rekwisieten af

© Christie's Images Ltd.2012

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de verschijning van de cultfilm Dr. No. organiseert Christie’s South Kensington een prachtige veiling van Bond rekwisieten.

Bang om te worden afgehamerd is James Bond natuurlijk niet. Wel integendeel! Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de verschijning van de cultfilm Dr. No. organiseert Christie’s South Kensington een prachtige veiling van Bond rekwisieten.

Zoek je een maatpak dat ooit door Bond zelf werd gedragen, of droom je van een Bondwagen? Gooi dan je spaarvarken aan diggelen en kom naar de Christie’s veiling in Londen. Het gaat om een dubbelevent met deels een online veiling en dan op 5 oktober en veiling van de topstukken. Alles komt uit de collectie van het productiehuis EON en wordt geveild voor een hele reeks goede werken.

Wat allemaal? Voor het volledige aanbod surf je best naar de site van Christie’s via de welke je ook kunt meebieden. Onze keuze hebben we alvast gemaakt. Vooreerst natuurlijk een wagen, en niet zomaar eentje, de Aston Martin uit ‘Quantum of Solace’. De Aston Martin is natuurlijk de cultbolide van Bond. Hij verscheen voor het eerst op het scherm in 1964 met de film Goldfinger. De te veilen Aston Martin wordt geschat op 100.000 à 150.000 GBP. Dat lijkt me nog redelijk, maar het bedrag wordt wellicht sterk overschreden.

Je kunt natuurlijk voor iets minder kostbaar kiezen, dat je gewoon thuis tevoorschijn kunt toveren om je bezoek te imponeren, zoals de speelkaarten uit ‘Live and let die’ uit 1973, die ooit werden gemanipuleerd door Jane Seymour. Wie van maatpakken houdt kan meebieden op het pak dat Pierre Brosnan droeg in ‘The world is not enough’ (’99). Maar ik geef toe dat de halsketting die de mooie Eva Green droeg in ‘Casino Royale’ (2006) een sensueler souvenir is. Je kunt ook voor iets uitgesproken mannelijk kiezen, zoals de Tom Ford zonnebril die Bond droeg in ‘Quantum of Solace’ (2008), of voor iets uitgesproken vrouwelijk, de cocktailjurk van Prada die Olga Kurylenko aan had in dezelfde film. Maar wat je ook kiest, ga er maar van uit dat er veel liefhebbers zullen zijn. Zelfs de catalogus wordt een collectors item!

De ultieme veiling is dus op 5 oktober bij Christie’s South Kensington (85 Old Bromptonroad).

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content