Capellemans Jemappes

Dit is een stuk dan mijn man zijn moeder geweest maar meer weten we hier niet over kan u ons vertellen waar de herkomst ligt en wat de waarde hiervan is? Dan heb ik nog een vraag dit schilderij is dit van een bekende schilder? Er staat DE Quick R Dank u

Capellemans.

Deze schotel, een deel van een eetservies, komt uit de ateliers van het bedrijf Capellemans dat in 1847 gestichte werd in het Waalse Jemappes. J.B. Capellemans ainé richte er samen met W. Smith en E. Willems een fabriek op die hij in 1870 verkocht aan Jacques Cassel. Toen kreeg de fabriek de benaming s.a. Belge de Céramique. Het bedrijf sloot uiteindelijk haar deuren in 1890. Deze schotel is dus van voor 1870. Het is een fraai bord, leuk om te gebruiken of de muur mee te decoreren. De waarde is 15 euro.

Van het bedrijf Capellemans kom je vrij veel serviesgoed tegen. Het gaat steeds om een soort faience fine versierd met drukdecors. De drukdecors werden niet zelden overgenomen van Britse bedrijven. Het is best leuk om dit soort serviesgoed momenteel te verzamelen, want het wordt commercieel ondergewaardeerd. Je vindt het zeker op de rommelmarkten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content