Brusselse plantenwinkel GRUUN viert eerste verjaardag met stekjesruil

Het interieur van GRUUN © GRUUN
Jeanne Vancraenenbroeck Medewerker Weekend.be

Plantenwinkel en koffiebar GRUUN in hartje Brussel opende een jaar geleden haar deuren en viert dit op zaterdag 16 juni met een planten- en stekjesruil.

GRUUN, Brussels dialect voor ‘groen’, is een plantenwinkel en koffiebar die mensen wil aansporen hun huis vol te zetten met planten om zo de drukke stad groener te maken. Je kan er niet enkel planten kopen maar je kan er ook terecht voor plantenadvies, koffie, workshops, een ontsnapping uit de drukke stad, en binnenkort ook voor kunst.

GRUUN zal ter gelegenheid van haar eenjarig bestaan om de drie maanden een plaatsje vrijmaken voor een nieuwe kunstenaar. Voor de eerste editie slaat GRUUN-uitbater Lore Tiebout de handen in elkaar met Ann-Sophie Maeyaert, de ondernemer van grafisch bureau studio basil., dat GRUUN reeds voorzag van haar huisstijl. De winkel wordt dus omgetoverd tot een oase van planten en kleurrijke zeefdrukken van studio basil.

Op 16 juni kan je vanaf 14u bij GRUUN (Oud Korenhuis 36, 1000 Brussel) terecht voor een planten- en stekjesruil en vanaf 18u voor een vernissage van de GRUUN prints door studio basil. Meer info op de website

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content