Brusselse kanaalzone onder de loep

© Kaaitheater

Hoe het met de Brusselse kanaalzone verder moet, is het onderwerp van een infosessie.

De Brusselse kanaalzone huisvest zowel hippe cafés als bijzonder kwetsbare wijken. Deze buurten vormden heel vaak het toneel van de veiligheidsproblemen van de voorbije maanden. Ook werkloosheid is er vaak een groot probleem.

Hoe het met deze wijken en met de kanaalzone in zijn geheel verder moet, is het voorwerp van een infosessie op vrijdag 2 april. Die sessie is het initiatief van Platform Kanal en het Kaaitheater, dat ook aan het Brusselse kanaal ligt.

Sinds anderhalf jaar bundelt Platform Kanal diverse betrokken partijen. Via het platform willen ze een globale visie ontwikkelen. Tijdens de infosessie komen eerst de feiten en cijfers aan bod, daarna is er tijd voor een debat.

Sprekers van dienst zijn Wim Embrechts en José Menédez van Platform Kanal, Eric Corijn en Stefan De Corte van de VUB, Benoit Moritz van de ULB en Christine Schaut van de Faculté Universitaires Saint-Louis.

Elien Haentjens

Infosessie over de Brusselse kanaalzone, vrijdag 2 april om 10 uur in het Brusselse Kaaitheater. Een uitgebreid programma vindt u op de site van Platform Kanal. Daar kan u ook reserveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content