Brusselse architectuur scoort uitstekend in Cannes

Door maar liefst vier van de zes Awards weg te kapen heeft Brussel uitstekend gescoord op de internationale vastgoedbeurs Mipim in Cannes.

Door maar liefst vier van de zes Awards weg te kapen heeft Brussel uitstekend gescoord op de internationale vastgoedbeurs Mipim in Cannes.

Het Square Brussels Meeting Center van het architectenbureau A2RC ging met de hoofdprijs, de Special Jury Award, aan de haal. Dat de uitbaters in hun reclamecampagne voor de opening sterk uitpakten, blijkt dus niet onterecht.

“Iedereen wil de opening van SQUARE op de nieuwe Kunstberg bijwonen”, voorspelde die campagne in september vorig jaar. Zelfs Albert I had zich voor die gelegenheid omgedraaid op zijn paard. Nu heeft het congrescentrum op de Brusselse Kunstberg ook de internationale harten veroverd.

Nooit eerder

Van de vijf andere Awards kaapte het Brusselse architectenbureau Assar er drie weg. Zo vielen ze met hun kantoor voor de MIVB in de prijzen voor het “best gerenoveerde kantoorgebouw’. Hun ontwerp voor het nieuwe gebouw van GlaxoSmithKline won dan weer in de categorie ‘business centers’. In de categorie ‘groene gebouwen’ viel hun creatie voor Solaris in de prijzen.

Nooit eerder domineerde een land de Mipim Awards voor de beste bouwprojecten van het voorbije jaar zo sterk. De concurrentie was nochtans groot: niet minder dan tachtig inzendingen uit 28 landen waren genomineerd voor deze twintigste editie.

Jaarlijks deelt Mipim vijf gewone en één speciale Award uit. Wie wint, hangt af van de bezoekers van de beurs. Die mogen namelijk allemaal hun stem uitbrengen.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content