Brussels veilinghuis wil twintigers aantrekken

© Veilinghuis Vanderkindere

Het alom bekende Brusselse Veilinghuis Vanderkindere organiseert een najaarsveiling die vooral jonge twintigers moet aantrekken. Met het interieur als thema zou dit kunnen lukken.

Veilingmeester Serge Hutry van het Veilinghuis Vanderkindere laat 8 verschillende decors bouwen met alles erop en eraan, van serviesgoed tot kunstwerken, om vervolgens elk stuk apart te veilen op 22 en 23 november. Hiermee wil hij jongeren naar het veilinghuis lokken. Hij heeft een punt, want veel veilingen worden door ‘ouderen’ bezocht. Hoewel dat vermoedelijk altijd wel zo is geweest, is het wel fijn dat er ook jongelui over de vloer komen en zien dat er op veilingen best wat leuks te kopen valt voor redelijke prijzen.

Want overal in het land worden wekelijks veilingen georganiseerd met een aantrekkelijk aanbod dat het niveau van de grootmoedersantiek overstijgt. Veel veilinghuizen doen de moeite om hun aanbod te verjongen door het mixen van antiek met vintage. Maar bij Vanderkindere gaan ze dus een stapje verder met het presenteren van de veilingwaar in complete interieurs, van minimalistisch tot barok, en voor ieder wat wils

Je kunt alles bekijken van 18 tot 20 november bij Hôtel de Ventes Vanderkindere, Alsembergsesteenweg 685 te 1180 Brussel. meer info:www.vanderkindere.com.

(PSW).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content