Bruocsella nodigt u uit om Brussel te verfraaien

Voor de tiende keer lanceert Bruocsella zijn prijs om de stadsverfraaiing in Brussel een duwtje in de rug te geven.

Voor de tiende keer lanceert Bruocsella een wedstrijd om de stadsverfraaiing in Brussel een duwtje in de rug te geven. Iedereen kan deelnemen aan dit project. De hoofdprijs is goed voor circa 25.000 euro.

De Bruocsella Prijs is een initiatief van Prométhéa en ondersteunt projecten die het levenskader en de stedelijke omgeving in de Brusselse regio willen versterken. Dat kan gaan om de renovatie en/of herbestemming van een goed of de inrichting en/of de vernieuwing van groene ruimten. Kortom, ingrepen die ervoor zorgen dat de stad mooier wordt.

Door deze actie van vzw Prométhéa kent onze hoofdstad de laatste jaren al heel wat succesvolle projecten. Vorig jaar won het project ‘Ton droit à la fenêtre’, in 2010 ging het project ‘de moestuin in de Marollen’ met de hoofdprijs aan de haal.

Kandidatuur

De kandidaten moeten aan verschillende criteria voldoen: het project moet zich situeren in de Regio Brussel-Hoofdstad, kan enkel geïntroduceerd worden door een vereniging, moet visueel toegankelijk zijn voor het publiek en mag geen geklasseerd monument zijn. Tenslotte moet de prijs van 25.000 euro een belangrijke hefboom betekenen voor de realisatie van het project.

Kandidaten kunnen hun project nog indienen tot 30 maart 2012. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 4 juni 2012. (KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content