Brons Constantin Meunier

In bijlage een foto van een relief, gemaakt door Meunier. Is het mogelijk hiervan een waardeschatting te bezorgen? vriendelijke groeten, Stephane Schats 0486.27.39.51

Beeldhouwer en schilder Constantin Meunier.

De beroemde Brusselse beeldhouwer Constantin Meunier (Etterbeek, 1831 – Elsene, 1905) was een leerling van Charles Fraikin. In de jaren ’50 van de 19de eeuw verbleef Meunier regelmatig in het Trapistenklooster te Westmalle en maakte er heel wat tekeningen van het kloosterleven. Omstreeks 1870 maakte Meunier heel wat historische taferelen. In 1888 reisde hij door de Borinage samen met Xavier Mellery en Félicien Rops, waardoor hij in de ban geraakte van het arme en harde arbeidersleven. Hierdoor werd Constantin Meunier een realistisch en sociaal geengageerd schilder.

Beeldhouwer.

Vanaf 1885 legde Meunier zich ook toe op het beeldhouwen. Hij beeldde heel wat arbeiders uit, ook mijn werkers. Hij werkte onder meer mee aan het Monument van de Arbeid aan de brug van Laken. In deze context moet je ook deze plaquette situeren, waarvan er wel meer exemplaren zijn bewaard. De waarde ligt rond de 250 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content