Brochure rond cohousing gelanceerd

© VIBE

Cohousing of samenwonen in gemeenschappen is opnieuw populair.

In Denemarken is het onderhand vaste gewoonte om in groep samen te wonen, maar ook in België wint de trend aan populariteit. Goedkoop wonen, voor heel wat mensen blijft het een utopie. Cohousing voorziet in een oplossing: één grote ruimte opdelen in verschillende woongedeelten met gedeelde kosten voor de bewoners.

Afhankelijk van het type cohousingproject is de gemeenschappelijke ruimte een tuin, een keuken of gewoon een heel huis. Deze laatste vorm is vooral in trek bij studenten. Samen met vrienden kopen ze een huis en delen er alle ruimten behalve de slaapkamer.

Brochure
Maar ook meer en meer gezinnen zoeken aansluiting bij een cohousingproject. Daarom helpt het Vlaams Instituut voor Biologisch wonen en bouwen (VIBE) ze een eindje op weg met de nieuwe brochure ‘Cohousen: van droom naar realiteit’. In het najaar organiseert VIBE tevens een campagne rond dertig jaar bio-ecologisch bouwen.

De brochure, die tot stand kwam met steun van de Vlaamse Overheid en het CDO, biedt een overzicht van de verschillende projecten in binnen- en buitenland. Ervaringsdeskundigen geven de lezer inzichten mee en tussen de voorbeeldprojecten door wordt u getrakteerd op inspirerende tips, bronnen en links.

(JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content