Brigitte Bardot

Geachte, Dit schilderij, genaamd “bri-bri” van May Néama had ik eerder doorgestuurd, maar is misschien niet toegekomen. Het zou Brigitte Bardot voorstellen met haar van bladgoud, volgens de opschriften op de achterzijde van de kader. Van de kunstenares vind ik weinig terug. Ze zou wel een postzegel gecreeerd hebben en is overleden. Haar handtekening staat linksonderaan, zowel in inkt als daaronder in relief in het papier. (moeilijk op de foto te zien) Het is gedateerd 31 maart 1975. Zou dit iets speciaal kunnen zijn. Het zou ook ge-exposeerd geweest zijn volgens de achterzijde. Vriendelijke groeten David

May Néama.

We hebben dit stukje wel een tijd terug gepubliceerd, maar het antwoord moet u zijn ontgaan. Soms kunt het best wat bladeren op onze site, want ondertussen staan er al honderden objecten op! Ik heb ondertussen wel de schatting wat verhoogd, omdat het werk nu best in de mode is.

De Antwerpse kunstenares May Néama werd in 1917 geboren in Wenen en overleed in 2007. Néama was actief als schilder, tekenaar, illustratrice, beeldhouwer en graficus. Maar May Néama ontwierp ook theaterdecors en theaterkostuums. Ze kreeg haar opleiding tussen 1932 en 1939 aan de Vakschool voor Kunstambachten te Antwerpen, onder meer bij Joris Minne en Roger Avermaete. In 1954 werd ze zelf Lerares. May Néama ontwierp decors en kostuums voor de KNS en de Vlaamse Opera en de KNS te Gent. In 1979 schilderde ze dit portret van de frivole Franse actrice Brigitte Bardot. May Néama schilderde en tekende heel wat van die luchtige en vlotte portretten van jonge dames in de zwevende stijl van de jaren ’60. Haar tekeningen en schilderijen worden nu en dan aangeboden door Vlaamse veilinghuizen, maar brengen weinig op. De waarde van dit Bardot portret ligt rond de 200 à 250 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content