Brick in the Wall krijgt prestigieuze designprijzen

Het jonge Belgische verlichtingsbedrijf Brick in the Wall sleept twee prestigieuze internationale designprijzen in de wacht.

Het jonge Belgische verlichtingsbedrijf Brick in the Wall sleept twee prestigieuze internationale designprijzen in de wacht. Het bedrijf, opgericht in 2009, krijgt zowel de Red Dot Design Award als de Design Plus Award.

De Red Dot Award wordt erkend als een internationale designprijs. De Design Plus Award is een prijs specifiek voor de verlichtingsindustrie. Voor Carl Devolder, de Roeselaarse designer van het bekroonde Atmos-ontwerp, is het de tweede maal in twee jaar tijd dat hij beloond wordt met een designprijs.

Brick in the Wall is gespecialiseerd in de productie van naadloos geïntegreerde verlichtingsarmaturen gemaakt uit gietgips. Het bedrijf werd opgericht door onder meer Devolder, samen met Frank Verschuere die de operationele leiding op zich neemt. Ook Dirk Goeminne is vennoot en voorzitter van het Waregemse bedrijf.

Goeminne is vooral bekend als voormalig CEO van de Nederlandse warenhuisketen V&D, uit de Maxeda-groep die onder meer ook de warenhuisketen Hema in handen heeft. Bij V&D verwierf hij de bijnaam ‘de keiharde Belg’ omdat hij de verlieslatende keten na een harde saneringsronde weer op de rails zette. Ruim 80 procent van de producten van Brick in the Wall is bestemd voor de export, waarvan het Midden-Oosten een belangrijk aandeel inneemt, zegt Carl Devolder.

Bron: Trends.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content