“Bono’s bin” voor goede doel

Uw afval weggooien tussen songteksen van Bono? Als het aan de zanger zelf ligt: graag.

Uw vuilnis weggooien tussen songteksen van Bono? Als het aan de zanger zelf ligt: graag. Hij heeft een vuilnisemmer ontworpen voor het Deense designmerk Vipp. En die wordt op 18 september in New York geveild voor het goede doel.

De zanger noemt de “Bono Trash” eigenlijk een “zelfportret”, gewijd aan fotomodel Helena Christensen, die de Vipp Charity Auction voorzit. Aan de binnenkant van de vuilnisbak plaatste hij enkele handgeschreven songteksten, waaronder de kladversie van het nummer dat hij maakte voor de negentigste verjaardag van Nelson Mandela.

In totaal veilt Vipp veertig pedaalemmers die versierd of getekend zijn door vooraanstaande Amerikaanse en internationale persoonlijkheden, onder hen ook Michael Stipe en Mario Batali. De opbrengst gaat naar het internationale Tsjernobyl Children’s Project en de voedselbank van New York.

Wil u mee bieden op “Bono’s bin”, dan kan u daarvoor nog tot 18 september intekenen op www.vipp.com/bono. De dag zelf kan er geboden worden via telefoon. De minimale inzet is 10.000 dollar (7.613 euro).

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content