BOLD: Industrial Design in Kortrijk

© Bold

Zoek je een ijzeren ateliertafel en met daarop een oude fabriekslamp? Op 18 september gaat BOLD van start, een online vintageshop voor industriële design.

Industrial Design geeft je interieur een nonchalante boost en zorgt voor een levendig contrast met te gave design. Bold start op een tiendaags pop-up event in een voormalige politiecommissariaat in Kortrijk (Sint-Amandslaan 26), van 18 tot 27 september. Samen met Floram Plantendesign worden originele planten en taxidermie geëxposeerd. Je kunt er zelfs vintage laten taxeren. De pop-up shop is een project in het kader van De Grote Verleieding.

Internetshop Bold is een initiatief van historicus Pieter-Jan Bonte die tuk is op oude fabrieken, industriële design en taxidermie. Hij verzamelt al jaren industriële design. “Ondertussen staat alles hier vol en moet ik wegens plaatsgebrek wel een shop beginnen!” vertelt hij. Aanvankelijk geraakte hij betoverd door de verlaten fabrieken in Kortrijk, nadien trok hij door Oost-Europa. “Daar ligt alles gewoon op te roesten en ontdek je prachtige industriële design. Ik doe dus aan erfgoed bewaring.” Hij houdt van wat versleten en ongewoon is, en ruw en robuust is, bold dus. Zoals een ziekenhuislamp geplukt van een operatietafel. (PSW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content