Bogenna Ivana lanceert designstudio: ‘Wil me niet laten beperken door het functioneel aspect’

© Johan Jacobs

Bogenna Ivana is een ontwerpster uit Eindhoven. Ze woont in Antwerpen en lanceerde vorig jaar haar designstudio Bogenna Ivana. Momenteel legt ze de laatste hand aan een stoel voor het Belgische designlabel Moome.

‘Toen ik in 2013 interieur- en meubelontwerp ging studeren, heb ik bewust voor Thomas More in Mechelen gekozen. Ik was op zoek naar mezelf en twijfelde toen nog om ook verder te gaan met het dansen van hiphop, mijn tweede passie.

Ik dacht dat een beetje afstand van mijn vertrouwde omgeving klaarheid zou scheppen, en dat was ook zo. Alleen wonen in België heeft me zelfstandiger gemaakt en meer zelfkennis gegeven, en sinds ik echt voor het ontwerpen heb gekozen, zijn mijn ideeën daarover ook een stuk duidelijker.

Meubelstukken zijn voor mij objecten met een artistieke dimensie en moeten vormelijk en esthetisch ook kloppen. Het functionele aspect is belangrijk, maar als ontwerper wil ik me er niet door laten beperken. Wat niet betekent dat ik absolute vrijheid zoek.

Bij opdrachten voor specifieke meubelen of ruimten vind ik het zelf spannend om te zien hoe ik met bepaalde vereisten of wensen omga.

Naast mijn eigen studio heb ik samen met meubelmakers Lennart Van Uffelen en Lander Allaert ook nog Studio/Atelier PART. Zo’n samenwerkingsverband waarin je elkaar versterkt en uitdaagt, vind ik ook heel fijn. We hebben alle drie onze persoonlijkheid en visie, maar we luisteren wel naar elkaar. Uiteindelijk wegen de beste argumenten het zwaarst.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content