BOETIEK: tussen winkelconcept en expo

© _

Tijdens de maand juni organiseert Le Chaperon samen met blancooo BOETIEK, een expo en winkelconcept in Antwerpen. Ontdek er werken van verschillende ontwerpers uit diverse domeinen, ieder met hun eigen verhaal.

Op donderdag 1 juni 2017 zwaait BOETIEK de deuren open in de Bleekhofstraat in Antwerpen. Iedere donderdag en vrijdag van juni kan je er binnenwandelen en creaties van een twintigtal makers ontdekken en mee naar huis nemen.

De ontwerpers en hun creaties worden er op een blaadje gepresenteerd. Beeld, tekst en een inkijk in een stukje persoonlijkheid van de ontwerper wisselen elkaar af. Liefhebbers van textiel, keramiek, illustratie, bloemen en andere woonaccessoires zijn hier aan het juiste adres. Ook wie houdt van de geur van een boek en het gevoel van papier, komt bij BOETIEK aan zijn of haar trekken.

Lees ook ons interview met Vicky van Le Chaperon

Op de gelijkvloers worden de creaties van de makers uitgestald, maar voor de nieuwsgierigen werd er op de benedenverdieping ook een klein museum ingericht met ‘objets préférés’. Aan iedere ontwerper werd gevraagd een gebruiksvoorwerp uit het dagelijkse leven te selecteren en te vertellen waarom het hem of haar raakt.

Een greep uit de namen van de geselecteerde ontwerpers zijn Zaza, Sanny Winters, Cover & Couch, La femme Garniture, Julie van den Meutter, GHESQ en Nathalie Van der Massen.

BOETIEK: tussen winkelconcept en expo
© _

BOETIEK is open elke donderdag en vrijdag in juni, startend vanaf 1 t.e.m. vrijdag 30 juni.


Donderdag van 14u-21u

Vrijdag van 10-18u

Bleekhofstraat 4, 2018 Antwerpen

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content