Bloemschilderij Alexandre Joseph Désiré Bivort

Beste, Ik heb reeds een paar keer de mening gevraagd aan kunstexperten over deze “pendant”. Maar geen één kon deze werken toewijzen op basis van de handtekening. Wel waren ze zekers dat dit geen werken van een amateur waren. Ik zelf kom in mijn zoektocht op internet uit bij de naam Alexander Joseph Désiré Bivort. Deze is echter enkel bekend voor zijn litho’s. Graag zou ik uw mening horen in verband met dit mysterie en hopelijk kunt U deze werken toewijzen. Met vriendelijke groeten,

Alexandre Jospeh Désiré Bivort.

Alexandre Jospeh Désiré Bivort (1809 – 1872) is geen onbekende Belg! Wel in tegendeel, want Alexandre Bivort was een bekende fruitkweker die heel wat fruitrassen op zijn naam heeft. België was trouwens in de 19de eeuw heel belangrijk voor de ontwikkeling van nieuwe fruitrassen. Bivort was niet alleen apoteker, ook arts en universiteitsprofessor. Alexandre Bivort werkte ook mee aan het beroemde tijdschrift ” Annales de Pomologie Belge et Etrangères”, beter bekend als de “Pomologie”, een heel belangrijk en super mooi gedrukt tijdschrift waarvan de beste kleurdrukken (litho’s) veel geld waard zijn. Alexandre Jospeh Désire Bivort zijn tekeningen werden voor de Pomologie omgezet in prenten en zijn inderdaad makkelijk 1500 euro waard.

Prenten.

We kennen van Bivort dus wel prenten, zoals u terecht opmerkt, maar geen schilderijen. Misschien is dat dan een van de uitzonderingen, maar zeker ben ik daar niet van. De prenten van fruit van Bivort zijn supermooi, deze schilderijen lijken toch van een mindere kwaliteit. Misschien gaat het om werk van een naamgenoot? Laat ze eens zien aan de expert van een van de vele Belgische veilinghuizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content