Blits interieurlabo in Sint-Niklaas

© Stef Beemer

Een interieurlabo in een bankgebouw.

De naam Astra duikt wel meer op in de interieurreportages van Knack-Weekend. Niet verwonderlijk, want dit interieurbureau uit Sint-Niklaas heeft een naam en faam voor hedendaagse interieurs. Nu opende Astra een prachtige interieurzaak in hartje Sint-Niklaas: a place to be.
De drijvende kracht achter Astra is interieurontwerper Peter Ivens, een man met een fijne, artistieke smaak. Dat blijkt ook uit zijn nieuwe zaak. In een voormalig bankgebouw uit 1960, met riante ruimtes waarvan de vloeren en de wanden met witte marmer bekleed zijn, bouwde hij een interieurlabo uit. Het is geen gewone winkel, want je vindt er ook kunst en vintage design.

Londen in eigen land
Voor de kunst werkt Ivens samen met Stephane Simoens, voor de collectie vintage met Bea Mombaers, bekend via haar zaak Items in Knokke. Samen hebben ze al heel wat mooie woningen ingericht. Ivens presenteert ook meubilair en objecten van Anne Torfs, Fritz Hansen, Carl Hansen, Ingo Maurer, Louis Poulsen, Minotti, Flos, Vitra en Oluce. In deze ruimte waan je je eerder in een blitse interieurzaak in Londen, dan in Sint-Niklaas.

Piet Swimberghe

Astra zit in de voormalige BBL building, O-L-Vrouwplein 28 te Sint-Niklaas. De zaak is ook open op zondagen 3 oktober en 14 november, www.astralovesliving.be en www.peterivens.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content