Biogroenten kweken en kopen in hartje Brussel

© Wouter De Raeve

Op 25 augustus organiseert de vzw Brussel-Congres een afterworkverkoop van de Mr and Ms Potager-groenten.

Stap voor stap valt het project Mr and Ms Potager in zijn definitieve plooi. Aangezien de groenten naar hartenlust groeien, organiseert de vzw Brussel-Congres op woensdag 25 augustus een “afterwork biogroentenverkoop”. Het aanbod zal vooral uit sla, warmoes, rode bieten, patisson en prei bestaan.

De afgelopen maanden heeft projectleider Wouter De Raeve een team tuinierders uitgebouwd. “De moestuin in de binnentuin van de sociale woonwijk ‘Meiboom’ wordt al volledig onderhouden door de bewoners zelf, maar voor de tuintjes in de schaduw van het station Brussel-Congres zoeken we nog enthousiastelingen”, vertelt De Raeve.

Tijdens een barbecue eind juni is de ‘Bank For All’ ingehuldigd. Wouter De Raeve bouwde dat zitmeubel, dat een tafel met banken combineert, samen met ontwerper Pierric De Coster. Ze gebruikten dezelfde houtsoort als voor de moestuin zelf.

Momenteel ontwerpen en bouwen ze samen de buitenbar van Bar Congrès, die binnenkort in het gelijknamige station de deuren opent.

Elien Haentjens

Afterworkverkoop van groenten uit de tuin Mr and Ms Potager op woensdag 25 augustus tussen 17 en 20 uur aan de moestuintjes in de Meiboomstraat. Wie wil meewerken aan het project, kan mailen naar mrandmspotager@gmail.com of langsgaan tijdens de verkoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content