Bike Experience leert je fietsen in Brussel

Van 2 tot 16 mei vindt de derde editie van de Bike Experience in Brussel plaats.

Van 2 tot 16 mei vindt de derde editie van de Bike Experience in Brussel plaats. De grootstad wil hiermee een serieuze stap in de richting van een ‘fietsbaar’ Brussel zetten. Het is een initiatief van de Brusselse fietsverenigingen.

Met de slogan ‘De files kunnen je rug op? Neem de fiets!’ daagt de Bike Experience de Brusselse automobilisten uit om de wagen in te ruilen voor de fiets voor de woon – en werkverplaatsingen. Met deze sensibiliseringsactie worden automobilisten uitgenodigd om veertien dagen lang, onder toezicht van een persoonlijke begeleider, veilig in het verkeer te leren fietsen. Na de afloop van de campagne kunnen de Bikers hun traject in alle veiligheid zelf vervolgen.

Sommige potentiële fietsers hebben echter een duwtje in de rug nodig of een beetje advies om zich in het Brusselse verkeer te wagen. Met hun initiatief willen de organisatoren ervoor zorgen dat de automobilisten ‘aan den lijve’ de voordelen van de fiets ondervinden.

Een duurzaam mobiliteitsbeleid

Op een beperkt en sterk verstedelijkt grondgebied als dat van het Brussels Gewest nemen fietsverplaatsingen een belangrijke plaats in een duurzaam mobiliteitsbeleid in: niet vervuilend, stil, goed voor de gezondheid, maar vooral bijzonder efficiënt.

Voor de campagne 2012 werd er samengewerkt met Mobiel Brussel en staatssecretaris voor Mobiliteit, Bruno De Lille (Groen). De sensibiliseringsactie maakt ook deel uit van het Fietsplan 2010-2015 van de Brusselse regering. Net zoals bij de twee vorige edities is de coördinatie in handen van de Brusselse fietsorganisatie Pro Velo.

In 2010 werd Bike Experience in het leven geroepen. De vorige edities waren een schot in de roos en het aantal fietsers in het Brusselse gewest blijft stijgen.

Inschrijven voor de Bike Experience kan van 1 tot 31 maart via de website en is volledig gratis. (KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content