Biennale des Antiquaires: Parijse kunsthandel ontwaakt na schandaal

© BDA

Het is zover: straks rept de Parijse beau monde zich naar het Grand Palais voor de prestigieuze Biennale des Antiquaires. Deze beurs moet het ietwat besmette blazoen van de Franse kunsthandel oppoetsen.

Er is een zekere zenuwachtigheid merkbaar bij de Parijse kunsthandelaren die in het begin van de zomer met een vervelend probleem werden geconfronteerd. Twee van de beroemdste galeries, Aaron en Kraemer, kwamen in opspraak in verband met de verkoop van vervalst meubilair aan het kasteel van Versailles. Het gaat om meubels die op een sluwe wijze werden voorzien van de estampilles van beroemde ebenisten.

Het feit dat zo’n instituut wordt beetgenomen door Parijse tenoren ligt heel gevoelig. Bijgevolg staan beide galeries ook niet op de beurs. Maar nu doet de Biennale des Antiquaires er wel alles voor om op een positieve wijze in de kijker te treden. Zo zijn er meer deelnemers dan voorheen en komen ook enkele tenoren terug die eerder hadden afgehaakt. Met zijn 125 exposanten uit 14 verschillende landen is dit een van de topbeurzen van de wereld waar het kruim der verzamelaars op af komt. Op de Biennale krijg je dan ook heel wat topwerken te zie, van Picasso tot Le Corbusier, van Vlaamse Primitieven tot Watteau. We merken al een terugkeer op van de klassieke antiek, vooral kunst uit de Oudheid, archeologica en primitieve kunst. Voor de liefhebbers zijn er ook vintage juwelen, design en moderne kunst. Kortom: een feest voor oog en geldbeurs.

De Biennale des Antiquaires loopt van 10 tot 18 september in het Grand Palais, www.biennales-paris.com.

(PSW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content