Bezoek dit weekend in Brussel de Pop & Shop European Fashion and Design Market

© Pop & Shop

Voor de vierde keer kunnen liefhebbers van speciale spulletjes naar de Pop & Shop European Fashion and Design Market. 40 ontwerpers uit 8 Europese landen presenteren dit weekend hun nieuwste werk.

Wat zegt Shisa van de Faroëreilanden of Eherüs uit Estland u? Of Larisa Dragna uit Roemenië en SRNA uit Tsjechië? Mogelijk doen deze namen in België niet meteen een belletje rinkelen. Maar in eigen land zijn ze een succes. Iedereen die houdt van kwaliteit, schoonheid, originaliteit en innovatie kan van 6 tot 8 oktober de Pop & Shop ontdekken. 40 ontwerpers uit 8 Europese landen presenteren hun nieuwste slow fashion en up-cycling creaties in Brussel.

Voor de vierde keer krijgen designliefhebbers op zoek naar iets anders de kans om zeer diverse mode en designobjecten te ontdekken uit Oostenrijk, Tsjechië, Estland, Letland, de Faroëreilanden, Hongarije, Polen en Roemenië.

Onder de noemer ‘Slow fashion’ en ‘up-cycling’, wordt deze vierde editie van Pop & Shop een eclectische mix van gevestigde ontwerpers en jong beloftevol talen. Hun creaties onderscheiden zich door een prachtige verwevenheid van cultuur en natuur, soms subtiel, soms uitgesproken. Het resultaat: hedendaagse mode, accessoires en objecten vervaardigd met nieuwe of ongebruikelijke materialen en procedés (zoals vishuid of mos).

“We zijn trots op deze prachtige selectie van ontwerpers, aangereikt door een professionele jury uit de deelnemende landen en met een focus op slow fashion en zero-afval-projecten”, legt Eva Petráková van het Tsjechisch Centrum uit, één van de initiatiefnemers van Pop & Shop – European Fashion and Design Market. “Naast de markt voor het grote publiek is er bovendien een professioneel programma voor de deelnemende ontwerpers, dat hen de kans biedt om internationaal te netwerken en de levendige Brusselse fashion en design scène te ontdekken.”

Pop & Shop European Fashion and Design Market

6–8 oktober 2017

De Markten , Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel.

Vrije ingang

Openingsuren:

Vrijdag: 17u – 21u

Zaterdag: 12u – 21u Zondag: 12u – 18u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content