Betaalbaar design: Piet Hein Eek ontwerpt collectie voor IKEA

Winkel Piet Hein Eek © Facebook

De Nederlanse ontwerper zet zich aan zijn tekentafel om een collectie te ontwerpen voor de Zweedse interieurgigant. Het zou volgens het Eindhovens Dagblad gaan om meubels, maar ook interieuraccessoires als lampen en bestek.

25 jaar geleden maakte Piet Hein Eek zijn naam als ontwerper met kasten van sloophout, dit was zijn afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven. Nu nog zijn deze recuperatiemeubels erg in trek. Welk soort design we mogen verwachten met deze samenwerking is nog niet geweten, maar wij zijn alleszins benieuwd.

Met deze collab wil Eek ‘massaproducten maken die niet aanvoelen als massaproducten’. Iets wat Ikea natuurlijk ook belangrijk vindt, kijk naar de samenwerking met die andere Nederlanse ontwerpster Hella Jongerius.

Het is nog even wachten, want volgens nu.nl zouden zijn ontwerpen pas in 2017 te koop zijn. En het is niet de enige samenwerking die op til is, volgens het Eindhovens Dagblad zou er ook een collectie met onze Walter Van Beirendonck op komst zijn. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content