Bernaerts veilt Cobra en abstract

© GF

Het kunstseizoen draait op volle toeren. De grote beurzen openen de deuren en de veilinghuizen halen hun troefkaarten tevoorschijn. Ook bij Bernaerts in Antwerpen weten ze dat de moderne meesters, liefst abstract, helemaal in zijn.

“We hebben een prachtige privéverzameling van een Antwerpse collectioneur die over de grenzen keek,” vertelt Peter Bernaerts enthousiast. “Je hebt verzamelingen en verzamelingen, natuurlijk zijn ze allemaal interessant, maar sommige verzamelaars zijn iets ambitieuzer en kijken over de grenzen. Dat is zeker het geval met de collectie die we aantroffen in villa te Wilrijk, met een rijke collectie moderne kunst uit de jaren ’60 en ’70. De kern omvat nogal wat werk van ZERO kunstenaars zoals Jef Verheyen, alsook prachtige assemblages van Vic Gentils. Maar de collectioneur haalde ook werk in huis van de Indische assemblagekunstenaar Satish Gujral, de Chinees Liu Guosong en de Koreaan Ufan Lee: klinkende namen uit de internationale markt.”

Bernaerts veilt Cobra en abstract
© GF

Voorts omvat de collectie ook tafels van Jules Wabbes en Ado Chale, alsook een erotiserend werk van Frits van den Berghe. Daarnaast wordt een tweede collectie geveild met werken uit de privécollectie van Hugo Claus, onder meer van Roger Raveel, Alechinsky, Karel Appel, Jan Cox en Pjeero Roobjee. Kortom het aanbod is helemaal van deze tijd, met zowel abstract als Cobra, twee stromingen die het momenteel goed doen op de kunstmarkt. (PSW)

Info

Veiling Moderne Meesters bij Bernaerts (Verlatstraat 16-22 te Antwerpen) op 14 en 15 maart vanaf 19u, expo van 10 tot 13 maart van 10 toto 18u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content