BergHOFF-keukengerei op Wereldexpo

© BergHOFF

De Belgische producent bevoorraadt het Belgische paviljoen.

Chef-koks zullen op de Wereldtentoonstelling in China hun kookkunstjes aan het publiek kunnen demonstreren in het keukengerei van BergHOFF. Het bedrijf viel met de ontwerpen van designer Frederik Aerts al in de designprijzen van Design Vlaanderen.

Vanwege het groot aantal bezoekers is de kwaliteit van de keukenbenodigdheden uiterst belangrijk. Toch moeten de designers ook rekening houden met de vorm van hun ontwerpen die in harmonie met het paviljoen Belgische creativiteit en design moeten uitstralen. Een hele uitdaging voor de producent van huishoudartikelen.

De producten van BergHOFF zijn reeds te koop in Azië, maar de Wereldtentoonstelling is de ideale gelegenheid om hun keukengerei extra onder de aandacht te brengen. In de Exposhop zullen ook award-winnende artikelen te koop zijn. Zo won designer Frederik Aerts met zijn ‘Neo Cookware’, dat hij voor BergHOFF ontwierp, de publieksprijs van de Henry van de Velde Labels 2008. Bij deze handige designkookpotten vormen het deksel en de kookpot één geheel, waardoor de afgietfunctie vrijkomt en kokend water zonder enig risico uitgegoten kan worden.

Milieu De BergHOFF-keukenbenodigdheden weerspiegelen de bezorgdheid voor het milieu, één van de grote thema’s op de Expo”, zegt marketing manager Marcel Solberg. “Onze producten worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Zo maken wij voor snijplanken en messenblokken gebruik van hernieuwbare grondstoffen zoals bamboe, dat in tegenstelling tot hout een korte groeicyclus kent.”

Daarnaast voorkomen de gepatenteerde bodems van BergHOFF dat er energie wordt verspild. “Die bodems verspreiden de warmte op een zeer snelle en egale manier over het hele oppervlak van de pot. De deksels sluiten alles mooi af zodat er geen warmte en dus ook geen energie verloren gaat”, verduidelijkt Solberg.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content