Belgische Rotor gastcurator op OMA-expo

Het Brusselse collectief Rotor zal optreden als gastcurator van de grote OMA-tentoonstelling in The Barbican Art Gallery in Londen.

Kunstgalerij ‘The Barbican‘ in Londen organiseert vanaf oktober een grote overzichtstentoonstelling over het Nederlandse architectenbureau OMA en diens onderzoekseenheid AMO. Extra bijzonder is dat het Brusselse Rotor als gastcurator optreedt. Dit collectief richtte tijdens de zomer van 2010 het Belgische paviljoen op de architectuurbiënnale van Venetië in met het opgemerkte project ‘Usus/Usures’.

Voor de tentoonstelling – die de naam ‘Progress’ kreeg – gaat Rotor het (her)gebruik van materialen in het werk van OMA onderzoeken, net als de esthetische en conceptuele kant ervan. Op die manier wil Rotor een verrassende blik bieden op een aantal van de meest bekende OMA-projecten.

Het Office for Metropolitan Architecture (OMA) is het architectenbureau van Rem Koolhaas. Deze bekende Nederlandse architect wordt beschouwd als één van de belangrijkste architecten van de laatste decennia. Zijn team ontwierp onder andere de Casa da Música in Porto, de centrale bibliotheek van Seattle en het hoofdkantoor van CCTV in Beijing.

Momenteel bouwt het OMA aan zijn allereerste project in Londen: de hoofdvestiging van de Rothschild Bank. Het bureau houdt zich ook bezig met vakoverschrijdende en grensverleggende projecten, zoals een plan voor een Europees energienetwerk. (TV)

De OMA-expositie vindt plaats van 6 oktober tot en met 22 januari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content