Belgische modeontwerper Walter Van Beirendonck gaat in zee met Ikea

Walter Van Beirendonck © .

De Zweedse woonketen Ikea slaat de handen in elkaar met drie boeiende modeontwerpers, waaronder de Belg Walter Van Beirendonck. In een teasende video vertelt hij over het achterliggende verhaal ‘wondermooi’ voor zijn interieurcollectie.

Tijdens de IKEA Democratic Design Days worden nieuwe samenwerkingsprojecten voorgesteld, zo ook die met drie creatieve modeontwerpers. Walter Van Beirendonck, Katie Eary en Martin Bergström kropen immers achter de ontwerptafel voor de Zweedse keten.

“IKEA wil vaker samenwerken met inventieve, gedreven mensen van over de hele wereld. Mensen met een gedeelde visie over democratisch design om samen knappe, betaalbare producten te creëren”, vertelt Marcus Engman, Head ofDesign bij IKEA Zweden. “We zijn benieuwd wat de samenwerking met ontwerpers uit andere sectoren kan betekenen voor interieurinrichting. Met veel enthousiasme kondigen we dan ook onze samenwerking met enkele van de interessantste modeontwerpers van het moment aan.”

Walter Van Beirendonck stopt zijn typerende speelsheid, nieuwsgierigheid en avant-gardistische flair in deze IKEA collectie. “We keken echt uit naar een samenwerking met Walter. Zijn manier van werken met materialen en grafische motieven is fascinerend, net als de verhalen die zijn modecollecties vertellen over het leven”, zegt Marcus Engman. Vanaf juni 2016 zal de collectie wereldwijd in de woonwarenhuizen van IKEA te vinden zijn.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Katie Eary is een in Londen gevestigde ontwerpster van ‘streetwear’ voor mannen. Voor IKEA creëerde ze een collectie rond het thema “Organiseer een etentje”. De collectie wordt gelanceerd in de lente van 2016. “Ik ontwerp herenkleding maar ben ook dol op meubels en interieurobjecten. Ik had dan ook onmiddellijk het gevoel dat ik hier iets mee kon doen”, aldus Katie.

Martin Bergström brengt ons een moderne interpretatie van India, hiervoor gebruikt hij enkel zwart, wit en grijstinten. Marcus Engman over Bergström: “Hij is avant-garde, daagt de toeschouwer uit en werkt behalve in de mode ook rond dans en andere kunstvormen. Zo komt hij elke keer opnieuw met onverwachte, vernieuwende dingen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content