Belgisch team bij winnaars Interieur Awards in de categorie Spaces

De internationale jury van de wedstrijd voor de Interieur Awards in de categorie Spaces koos uit meer dan 70 anonieme inzendingen een internationale mix van winnaars uit Zweden, Italië, Duitsland en België. Hun baanbrekende barontwerpen worden voorgesteld tijdens de Biënnale INTERIEUR 2014.

De internationale jury van de wedstrijd voor de Interieur Awards in de categorie Spaces koos uit meer dan 70 anonieme inzendingen een internationale mix van winnaars uit Zweden, Italië, Duitsland en België. Hun baanbrekende barontwerpen worden voorgesteld tijdens de Biënnale INTERIEUR 2014.

De Interieur Awards maken al sinds 1972 deel uit van het programma van de Biënnale INTERIEUR en gaan steeds op zoek naar jong talent. De winnaars van de cutting-edge ontwerpen van innovatieve bars zullen hun ontwerp gerealiseerd zien worden op de Biënnale INTERIEUR 2014 in Kortrijk.

De internationale jury komt deze editie uit verschillende windrichtingen en bestaat uit Francesca Sarti (een Italiaanse food-design specialist), Noé Duchaufour-Lawrance (opkomend Frans designtalent), Philippe Grohe (eigenaar van het Duits merk Axor) en Lowie Vermeersch (de president van de Biënnale Interieur).

Winnende barontwerpen

Het project Gone Fishing van het Zweedse team van Charlotte Ryberg, Fritz Håkon Halvorsen en Marcia Harvey Isaksson sprak de jury aan met zijn subtiele grafische taal. Het team combineerde hun ontwerp met een food concept rond duurzame visvangst. De barokke Dried Chat room van Alberto Artesani, Frederik De Wachter, Francesca Perani en Sandra Marchesi uit Italië sprong in het oog met een sterk concept rond het samenbrengen van verschillende culturen en tradities.

Ook België zal vertegenwoordigd worden tijdens de Biënnale. In Behind the Curtain, een ontwerp van de Belgen Jasper Stevens en Karel Verstraeten, kunnen bezoekers via golvende gordijnen ontsnappen naar intieme ruimtes met luxueuze marmeren tafels. De Fusions Bar van Lukas Wegwerth en Wendelin Kammermeier uit Berlijn scoorde dan weer met een sterke grafische look en een concept dat absurditeit en verwarring centraal stelt. In hun eigen woorden: ‘We make it happen, just like strawberries in winter.’

De vijfde winnaar in de reeks moet nog worden gezocht. Het gaat nog tussen het Nederlandse team van Luuk Stoltenborg, Bas de Boer, Laura Ubachs en Sayno Osinga met hun concept voor een Cardboard Chapel en het Italiaanse team van Davide Fabio Colaci, Lula Ferrari, Stefano Citi in samenwerking met Laura Doardo, Ludovica Niero and Marco Savini met hun concept -21.Threeº Gelato Meccanico. Zij werden door de jury gevraagd om verdere informatie in te dienen zodat een van hen de vijfde winnaar kan worden.

Kansen scheppen

De juryleden waren aangenaam verrast over de talrijke inzendingen en willen ook enkele ontwerpers die niet in de prijzen zijn gevallen betrekken bij de Biënnale. Lowie Vermeersch, voorzitter van de Biënnale Interieur vzw: ‘Naast de winnende ontwerpen waren er veel sterke voorstellen en we willen ook die designers betrekken in de scenografie van INTERIEUR 2014 of hen aanbevelen aan onze exposanten als creatieve partners, om optimaal gebruik te maken van de resultaten van de Awards.’

De Biënnale INTERIEUR 2014 vindt dit jaar plaats van 17 tot 26 oktober in Kortrijk. (LP)

Lijst met winnaars

– Gone Fishing, een concept van Charlotte Ryberg, Fritz Håkon Halvorsen en Marcia Harvey Isaksson uit Zweden.

– Dried Chat Room, een concept van Alberto Artesani (DWA), Frederik De Wachter (DWA), Francesca Perani (Spectacularch) en Sandra Marchesi (Spectacularch) uit Italië.

– Fusions Bar, een concept van Lukas Wegwerth in samenwerking met Wendelin Kammermeier uit Duitsland.

– Behind the Curtain, een concept van Jaspers Stevens and Karel Verstraeten uit België.

Lijst met eervolle vermeldingen

– Harvest, een concept van Ryosuke Iinuma uit Japan.

– Life after life bar, een concept van Ilze Quaeyhaegens uit België.

Terroir, een concept van Kathi Stertzig uit Duitsland.

– Bar Assembly, een concept van Leonidas Trampoukis (LoT) uit Griekenland.

– Cloud, een concept van Arthur Analts (Variant Studio) uit Letland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content