Belgisch design in Zuid-Frankrijk

BelgiÔtoont zich van zijn mooiste kant op de designbiÔnnale in Zuid-Frankrijk.

BelgiÔtoont zich van zijn mooiste kant in het Zuid-Franse Saint-Etienne, waar deze week de tiende editie van de BiÔnnale Internationaal Design opent. Veertien Belgische ontwerpers met buitenlandse roots stellen er zich voor in een verhelderende scenografie van Venlet Interior Architecture. Die vertelt hoe ons land geworden is wat het is: onze geopolitieke geschiedenis en de taalgrens, maar ook recentere immigratiestromen.

Het project wordt door de verschillende gemeenschappen en hun designinstituten ondersteund en biedt zowel bekende als nieuwe namen. Onder de veertien vinden we onder meer Danny Venlet (geboren in AustraliÔuit Nederlandse ouders), Karim Osmani (zijn ouders komen uit TunesiÔen Algerije) en Nedda El-Asmar, dochter van een Palestijnse vader.

Een nieuwkomer is onder meer textielontwerpster Julie Krakowski, die Poolse grootouders heeft en vorig jaar afstudeerde aan La Cambre in Brussel. Een andere jonge belofte is interieurvormgever Norayr Khachatryan, vorig jaar afgezwaaid aan de Sint-Lukas Hogeschool. De N7-tafel van de in ArmeniÔgeboren Mechelaar werd meteen in productie genomen door Casamania by Frezza.

Wim Denolf

La Belgique des autres / Het BelgiÔvan de anderen, van 15 tot 30 november in het Cité du Design, Manufacture / Batiment H, Saint-Etienne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content