Belgisch architectenbureau VK wint prestigieuze WAF-award

© VK

Het Belgische bureau viel in de prijzen met zijn ontwerp voor een kinderziekenhuis in Vietnam.

Binnen het kader van het World Architecture Festival vindt jaarlijks de uitreiking van de zogenaamde WAF-awards, die de voornaamste architecturale ontwerpen ter wereld bekronen, plaats.

Slechts één Belgisch project kon een plekje veroveren op de begeerde lijst van geselecteerden, maar dat bleek voldoende. Met het Binh Chanh Pediatric Hospital kwam het Roeselaarse ingenieurs- en architectenbureau VK als winnaar uit de bus in de categorie ‘Future Projects – Health’. Het bureau houdt zich al een enige tijd uitsluitend bezig met zorggerelateerde gebouwen.

Functioneel, duurzaam en mooi
Erg opvallend aan het project is de manier waarop de architecten voor een holistische aanpak kiezen. VK breekt met de traditionele ziekenhuisarchitectuur en kiest voor een duurzaam, functioneel ontwerp met het oog op een heldere structuur met een verhoogde efficiëntie.

Er wordt gewerkt met enkele duurzame maatregelen zoals natuurlijke ventilatie, nachtkoeling, een uitgekiende zonwering en gebruik van zonne-energie. En er is ook wat moois voor het oog: de zwevende ovalen volumes geven het gebouw een sterke identiteit. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content