België opgenomen in top 10 designlanden

© Wallpaper*

Het trendzettende magazine Wallpaper* heeft ons land opgenomen in zijn jaarlijkse top 10 met meest belangrijke designlanden.

Het Britse, trendzettende magazine Wallpaper* heeft België in zijn jaarlijkse top 10 van meest belangrijke designlanden opgenomen. De ontwerpen van de Brusselse designer Sylvain Willenz sieren zelfs de lokale cover, die door de beroemde illustrator Noma Bar is vormgegeven en via de website van Wallpaper* als poster afgedrukt kan worden.

Naar aanleiding van de Meubelbeurs in Milaan brengt Wallpaper* elk jaar in april zijn top 10 van meest belangrijke designlanden uit. Voor het eerst in zijn geschiedenis prijkt ook ons land in dat lijstje. “België stond al langer op ons lijstje, het is dus geen verrassing dat jullie land nu ook de shortlist haalt”, stelt hoofdredacteur Tony Chambers.

Naast Sylvain Willenz komen nog twee door Knack en Le Vif Weekend tot Designers van het Jaar uitgeroepen ontwerpers aan bod, namelijk Alain Berteau en Bram Boo. Maar ook onder andere Michaël Verheyden, Maarten Van Severen, Dustdeluxe en Vincent Van Duysen worden uitgebreid onder de loep genomen. In totaal besteedt het blad vier pagina’s aan het Belgische talent.

Sylvain Willenz omnipresent

Extra aandacht is er voor Objekten, het door Alain Berteau in het leven geroepen accessoire- en meubelmerk dat op de jongste meubelbeurs van Parijs uitgebreid over de tongen ging. Daarnaast vestigt Wallpaper* met zijn keuze om Sylvain Willenz op de cover te zetten nog maar eens de aandacht op een van onze grootste Belgische talenten van het moment.

Vorige week nog raakte bekend dat Willenz bij het Italiaanse en prestigieuze Cappellini de Candy-tafeltjes mag uitbrengen. En met nieuwe ontwerpen voor het Deense Hay, het Belgische Tamawa, het Belgische Objekten en het Franse Chevalier édition was hij ook op de meubelbeurs in Parijs in januari omnipresent.

Isabelle Willot/Elien Haentjens

De top 10 van designlanden volgens Wallpaper* (in willekeurige volgorde):

– Frankrijk
– België
– Duitsland
– Italië
– Japan
– Noorwegen
– Zweden
– Denemarken
– Spanje
– Verenigde Staten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content