België is partnerland van Business of Design Week in Hong Kong

België is dit jaar het officiële partnerland van de Business of Design Week in Hong Kong, een van de belangrijkste en meest prestigieuze design evenementen in Azië.

België is dit jaar het officiële partnerland van de Business of Design Week in Hong Kong, een van de belangrijkste en meest prestigieuze designevenementen in Azië. Van 2 tot 7 december staat Hong Kong weer helemaal in het teken van design. Het Hong Kong Design Centre koos dit jaar voor een samenwerking met ‘Belgian Spirit’, een initiatief dat werd opgestart om Belgische architectuur, design en mode te promoten in Azië tijdens de Business of Design Week en andere events. België vervoegt dit jaar het rijtje van andere landen die in het verleden een partnerschap mochten aangaan met het gerenommeerde event, waaronder Denenmarken, Japan, Duitsland en Nederland.

Platform voor dialoog

BoDW heeft als doel een platform te zijn voor het delen van ideeën en het opstarten van een dialoog tussen de verschillende belanghebbenden in de designwereld. Het is een forum waar ontwerpers, geïnteresseerden, experts en andere belangengroepen samenkomen en bijleren van elkaar. De organisatie biedt daarom gedurende een week verschillende fora, seminaries en tentoonstellingen rond design aan. De disciplines en concepten op de BoDW zijn erg divers. Dit kan gaan van architectuur tot communicatie, fabricatie en mode tot nieuwe technologieën en industrieel design.

Belgische afgevaardigden

België zal gerepresenteerd worden door Hubert Verstraeten (juwelenontwerper), Jean-Pierre Lutgen (CEO van Ice-Watch), Lowie Vermeersch (oprichter van Granstudio), Anne Chapelle (Anne Demeulemeester en Haider Ackermann) en heel wat andere sprekers. (LP)

Voor meer info surf naar www.BODW.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content