Beeldhouwer De Nijn

Geachte Heer, Deze “Madonna met Kind” is al zeer lang in het bezit van mijn familie (jaren ’20). Het beeld, met vlakke zijranden aan de achterkant, bestemd om aan de muur te hangen, is 53 cm hoog, in terracotta en is op de zijkant getekend : De Nijn 1862. Het werd in de jaren ’50 – 60′ gerestaureerd door “vader” Van Campen in Antwerpen. Heeft u enige informatie over de maker, de herkomst en misschien een idee van de waarde ? Met dank bij voorbaat voor uw gewaardeerd advies. Pia Pieters

Over beeldhouwer De Nijn vond ik geen informatie terug. De falimilienaam bestaat uiteraard wel. Vermoedelijk gaat het om een van de talrijke beeldensnijders die in de 19de eeuw werkten voor grote ateliers die onder meer kerkmeubilair vervaardigden. Veel van deze ambachtslieden ontwikkelden geen persoonlijk oeuvre, waardoor ze vrijwel nergens werden gerepertorieerd.

Het beeld is een typisch product van de neobarokstijl die in de tweede helft van de 19de eeuw furore maakte. Het is een fraai geboetseerd beeld, zonde rhoge waarde: 150 à 200 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content