Bad met bijpassend bord wint designaward

Villeroy&Boch kaapte de prestigieuze Red Dot Designaward in de wacht.

Villeroy&Boch heeft voor het derde jaar op rij de Red Dot Design Award gewonnen. Dit keer sleepte de ‘Bath&Wellness’ divisie de felbegeerde award binnen met de vernieuwende badkuipencollectie ‘Loop&Friends’. Ook het bijpassende badkuipbord maakte indruk. De jury koos de producten van Villeroy&Boch uit 4.515 andere inzendingen. “Het eenvoudige en intelligente concept van een ovalen of rechthoekige badkuip vertaalt zich naar 22 verschillende badkuipen. Het maakt niet uit of de badkamer groot of klein, symmetrisch of asymmetrisch is. De grote verscheidenheid in de Loop & Friends producten zorgen voor een makkelijkere keuze in het vinden van het juiste bad. Dit in combinatie met de wastafel van de Loop & Friends series.” Zo motiveerde de jury haar besluit.

Houten badkuipbord met uitsparing voor kommen en tassen

Typerend aan de badkuipen is de negen centimeter brede badrand en de zachte nek- en rugleuning. Het bad is slechts 44 centimeter hoog en dat maakt het gemakkelijker om in en uit de kuip te stappen. Bovendien is er minder water nodig om het bad te laten vollopen. Het bijhorende houten badkuipbord past perfect op de rand van de baden uit de Loop&Friends collectie. De ronde uitsparing in het blad kan perfect dienen als kommen- of glazenhouder.

In 2010 werd de La Belle badkuip van Villeroy&Boch al bekroond met de Red Dot Award. Het jaar nadien overtuigde een vrijstaand bad en een gedecoreerde wastafel de jury. De Red Dot is een gerenommeerd kwaliteitslabel voor esthetische vormen en trends in duurzaamheid. Met meer dan 14.000 deelnemers uit meer dan 70 landen is de red dot design award één van ’s werelds grootste en meest gekende design wedstrijden.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content