Babymeubels voor mindervalide ouders

Leerlingen houtbewerking maakten babymeubels voor gehandicapte ouders.

Leerlingen en leerkrachten van het Technisch Instituut Heilig Hart uit Tessenderlo hebben aangepaste babymeubels gemaakt voor een gehandicapt ouderpaar. Dat leverde hen in de catergorie ‘design’ van de wedstrijd “Kus voor een klus” de hoofdprijs op. Met die wedstrijd beloont Handicap International al voor het vijfde jaar op rij uitvindingen die de levenskwaliteit verbeteren van mensen met een handicap.

Het vijfde jaar houtbewerking maakte de babykamer voor Kelly en Ralf. Kelly en Ralf vormen een jong koppel zoals zovele anderen, met dat verschil dat ze allebei in een rolstoel zitten. Toen bleek dat Kelly zwanger was, gingen ze op zoek naar meubels voor de kinderkamer. Dat viel niet mee, want de meeste meubels zijn gemaakt voor ouders die zich normaal kunnen verplaatsen. In één van de winkels kreeg het stel de raad het probleem voor te leggen aan het Technisch Instituut. Het vijfde jaar ‘hout’ ging er op in en maakte babymeubels op de juiste hoogte. Zo kunnen de mindervalide ouders hun baby makkelijk in bed stoppen of verschonen.

In de categorie “gebruiksvriendelijkheid” viel een aangepaste driewieler voor een jongen uit Aarlen met Spina Bifida in de prijzen, in de categorie “ergonomie” een transferplank waarmee gehandicapten makkelijker in en uit de auto geraken.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content