Axel Vervoordt ontwerpt stulpje De Niro

© EPA

De Belgische antiquair ontwierp een penthouse voor de Amerikaanse acteur.

Madonna en Sting mocht de Antwerpse antiquair Axel Vervoordt al tot zijn klantenbestand rekenen. Nu komt daar ook de bekende Amerikaanse acteur Robert de Niro bij.

Vervoordt ontwierp samen met de Japanse architect Tatsuro Miki een penthouse, dat voorlopig op het dak van het Greenwich Hotel in New York zal worden gezet. Oorspronkelijk prijkte er een soort landhuis met koperen dak op het hotel. Maar daar maakte de monumentencommissie een probleem van. Het hotel ligt in de hippe TriBeCa-wijk en is eigendom van De Niro.

De Niro leerde de Belgische kunstkenner en antiquair kennen door diens boek ‘In het spoor van Wabi’. Vervoordt looft de Japanse Wabi-filosofie, die uitgaat van kracht en imperfectie: het aanvaardt de vergankelijkheid van dingen en ziet er de schoonheid van in. De Niro ontmoette Vervoordt enkele keren en daarna ging de bal aan het rollen. De Antwerpenaar werd eerder al ingeschakeld voor de verbouwing van het Greenwich hotel.

Aangezien de monumentencommissie van New York de plannen heeft goedgekeurd, zal het stulpje in 2012 klaar zijn. Vervoordt stelde een sobere constructie voor in materialen die kunnen hergebruikt worden. Alles zal ook omzoomd worden met planten.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content