Armani brengt stijl in de keuken

Het modehuis stelt samen met keukenbedrijf Dada twee nieuwe keukenontwerpen voor.

Modereus Giorgio Armani en keukenexpert Dada stelden tijdens de Meubelbeurs in Milaan twee nieuwe keukens voor. Met het vernieuwde ‘Bridge’-concept zet het artistieke duo functionaliteit voorop. De open ruimte van het ‘Checkers’-ontwerp creëert dan weer gezelligheid.

De ‘Bridge’-keuken, het eerste Armani/Dada keukenconcept, werd door de ontwerpers in een nieuw jasje gestoken. De textuur en de duurzaamheid van het hout komt dankzij de groengrijze kleur beter tot uiting. Glazen deuren in dezelfde kleurtint zorgen voor een mooi geheel.

Naast design is functionaliteit een sleutelwoord van het Armani/Dada ontwerpersteam. In de keuken, die langs beide kanten toegankelijk is, staan aan de ene zijde alle praktische keukenonderdelen zoals de gootsteen en de kookplaat. De andere zijde dient als opbergruimte en eetzone.

Visueel aspect

Het tweede keukenontwerp ‘Checkers’ dankt zijn naam aan het decoratieve ruitjespatroon op de schuifdeuren in bruin en greige, de typische Armani-kleur en mix van grijs en beige.

Ingebouwde spotjes laten de open keuken in palissanderhout een warme sfeer uitstralen. Aangezien het oog ook wat wil, verwerkten de ontwerpers het hele afzuigsysteem in de hangende kastjes. De zwarte keramische kookplaat en bijpassende zwarte gootsteen zorgen voor een verfijnde afwerking.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content